به گزارش شهرنوشت، محمود کمالی جزئیات محورهای مورد بحث در اولین جلسه شورای راهبردی معلولان در سال ۹۸ را تشریح کرد.
او گفت: هشت سال گذشته شورای راهبردی معلولان شهرداری تهران در اداره کل سلامت تشکیل شد. ترکیب شورا شامل صاحبنظران دانشگاهی، سازمانهای مردم نهاد معلولان، افراد برجسته دارای معلولیت و کارشناسان شهرداری هستند. جلسات متعددی با سازمانهای مختلف شهرداری برای بهبود وضعیت دسترسپذیری معلولان به شهر برگزار شده است. اساس کار شورای راهبردی معلولان بر این است که قانون جامع و لزوم دسترسپذیری شهر تهران برای افراد دارای معلولیت تبیین، پیگیری و تفهیمسازی شود تا بخشهای مختلف شهرداری تهران نسبت به این مسئله آشنایی کامل را بهدست آورند و همچنین دسترس پذیری برای معلولان در سیستمهای شهرداری مهیا شود.
او با اشاره به اینکه اولین جلسه سال ۹۸ در سازمان ورزش شهرداری تهران برگزار شد، گفت: سازمان ورزش گزارشی نسبت به خدمات و برنامههایی که برای حضور معلولان در ورزشگاههای تحت پوشش شهرداری در دست دارد در این جلسه ارائه داد. دو المپیاد معلولان مختص زنان و مردان توسط سازمان ورزش برگزار شده بود که هزار نفر معلول زن و دو هزارنفر معلول مرد در آن شرکت کرده بودند.
کمالی با بیان اینکه خوشبختانه در شهرداری پذیرش افراد معلول به عنوان یک موضوع مطرح است، اظهار کرد: دستور اصلی جلسه ماده ۸ قانون جامع حقوق افراد معلول بود که در سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی تصویب و در سال ۹۷ توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد. ماده ۸ به صراحت اعلام میکند که امکانات ورزشی اعم از ورزشگاهها و اماکن ورزشی دولتی شهرداری و دهداریها باید بطور رایگان در اختیار معلولان قرار گیرد. اقدام شهرداری نسبت به اعمال تخفیف های ویژهای برای افراد دارای معلولیت در اماکن ورزشی و برخی اماکن مثل مجموعه ورزشی قمربنی هاشم که مختص جانبازان و معلولان است بررسی شد.
عضو شورای راهبردی معلولان در شهرداری تهران در مورد انتقاداتی که نسبت به برخی موضوعات مطرح شد، بیان کرد: در جلساتی که بین سازمان ورزش و اداره کل سلامت برقرار شده بود، سازمان ورزش معتقد بود که بودجه کافی برای پوشش کامل همه افراد معلول در شهر تهران وجود ندارد و هزینههای آن باید طبق لایحه در بودجه پیش بینی شود. همچنین برخی از اماکن ورزشی مناسب سازی نشده است.
او تصریح کرد: از شهرداری تشکر میشود که نسبت به ورزش معلولان بی تفاوت نبوده اما اعمال تخفیف یا مشخص کردن سانس مختص معلولان با روح مصوبه قانونی مجلس منافات دارد. به صراحت در مصوبه مجلس نوشته شده است که اماکن دولتی، شهرداری و دهداریها باید برای معلولان رایگان باشد. میبایست از طریق شورای اسلامی شهر تهران، بودجهی شهرداری در این خصوص مطرح شود تا کمکی به افراد معلول شود. همچنین نکتهای هم مورد تأکید قرار گرفت که مناسبسازی برخی از اماکن از جمله استخرهای شنا بایدانجام شود. آقای رباطی، رئیس سازمان ورزش قول داد که در سال ۹۸ به دنبال این باشد که با برنامهریزی دسترسپذیری اماکن ورزشی که زیر نظر شهرداری تهران هستند را بهبود ببخشد.
بنابر اعلام سازمان ورزش شهرداری تهران تخفیفهای استفاده برای معلولان تا ۹۰ درصد هم است. همچنین بنابر مصوبه سال ۹۶، افراد معلول شدید و خیلی شدید میتوانند یک همراه بصورت رایگان با خود به مکان ورزشی ببرند. تسهیلات رایگان منوط به تامین بودجه و تایید هیات مدیره سازمان است.
سازمان ورزش در سال ۹۸ برای اولین بار شیوه نامه اجرایی فعالیتهای تفریحی ـ ورزشی خود را با رویکرد افراد دارای معلولیت به انجام خواهد رساند.
لازم به ذکر است برای افزایش مشارکت اجتماعی معلولان و رسیدگی به مشکلات آنها و همچنین بسترسازی برای حضور بدون مانع معلولان در شهر، تعدادی از سازمانهای شهرداری، سازمانهای مردم نهاد، معلولان و کارشناسان شورایی به نام شورای راهبردی معلولان را تشکیل داده اند.
جلسه شورای راهبردی معلولان به صورت دورهای و با هدف پیگیری مطالبات و نیازهای افراد معلول برپا شده و هر دوره آن در یکی از سازمانهای عضو این شورا برگزار میشود.
اولین جلسه این شورا در سال جدید در تاریخ ۷ خرداد ماه با حضور سرپرست این سازمان و اعضا در سازمان ورزش شهرداری تهران برگزار شد.
نظر شما